Skip to main content

Рекомендації за результатами дискусії 15.10.2021

Рекомендації

Для розвитку проекту Опера Міф Ukraine – Terra Incognita

за результатами дискусії «Вихід новаторських оперних дійств на українську оперну сцену та експорт за кордон» та тематичних індивідуальних діалогів

  • Розширити комунікативну кампанію проекту через створення нової відео версії Опери Міфу на основі нових відео та аудіо матеріалів та поширення її серед європейських та північноамериканських культурних середовищ, професійних медіа та мережі оперних театрів.
  • Посилити вже існуючі в проекті акценти на уповноваженні молоді через продовження  та медійне висвітлення тих історій, що вже відбулись, залучення молоді до презентації досягнутих результатів та розробки стратегії розвитку проекту.
  • Розглянути можливість реалізації проекту на Сході України, зокрема створення його мобільної версії, коли живий виступ акторів – співаків та джазових імпровізаторів відбувається у супроводі запису оркестру.
  • Висвітлити ті цінності, довкола яких формується співоча канва проекту, зокрема цінність збереження ідентичності та цінності захисту життя та свободи. Розширити дискусію, залучаючи європейських дослідників ідентичності та співочого надбання Європи.
  • Залучити амбасадорів опери до ширшого мережування довкола розвитку сучасної української опери та її представництва на міжнародній арені.
  • Розширити мережу партнерів Опери-Міфу для організації її показів в Європі, США та Канаді.

Дискусія відбувалась у рамках проєкту Національна прем’єра опери-міфу «Ukraine-Terra Incognita» за підтримки Українського культурного фонду у партнерстві із Інститутом Стратегії Культури (м. Львів) як спецподія спільно із Конгресом Культури. 

Чекайте невдовзі на витяги з дискусії.